Plinten in combinatie met gietvloer

Plinten in combinatie met een gietvloer

mdf plinten

Een gietvloer is een fantastische vloeroplossing die steeds vaker in allerlei ruimtes wordt aangebracht. Een gietvloer is pas echt af met een mooie plintafwerking. Naast dat het een mooie afwerking is met de muur en de vloer, heeft het ook ook een functioneel doel.Wat is een plint en waarom wordt het aanbevolen?

Het leggen van een gietvloer is een arbeidsintensief proces. Ondanks dat er veel tijd is om een ​​gietvloer te perfectioneren (denk aan de uitstraling en kleur), is het bijna onmogelijk om de gietvloer en de wand perfect op elkaar te laten aansluiten. Vaak wordt er gekozen voor het plaatsen van plinten om een ​​mooie overgang tussen vloer en wand te creëren. Wij kunnen vrijwel ieder type plint leveren. Dat kan een MDF, Hardhout maar ook Meranti plint zijn. Doordat de plint aan de onderkant van de wand wordt geplaatst zorgt dit voor een strakke en nette afwerking. 

Wij raden aan om een gietvloer te combineren met de strakke plint. Wij kunnen alle denkbare hoogtes en diktes leveren en plaatsen. Je kunt er tevens voor kiezen om de plinten op kleur te laten leveren en de bovenkant van de plint netjes te laten afkitten. 

Is het verstandig om de plint voor of na het installeren van de gietvloer te te plaatsen? 
Dit is een veelgestelde vraag. Aan beide optie's zitten voordelen maar ook nadelen. Hoe dan ook, het kan allebei. Wij raden aan om de gietvloer te installeren na het plaatsen van de plinten. Dit zorgt er namelijk voor dat de mogelijke naad aan de onderkant volledig is weggewerkt. Je hoeft dan geen kit te gebruik om achteraf alsnog de naad weg te werken.

Het nadeel van deze methode is dat het moeilijk is om de plint in de toekomst te verwijderen als dat nodig mocht zijn. Maar laten we eerlijk zijn, die plint gaat in de komende 15 jaar niet meer van de wand af. Overigens is het geen probleem als de plint in de toekomst vervangen moet worden. Als die plint maar hoger en dikker is dan de huidige plint. Je kunt dan namelijk voor een overzetplint kiezen. Bij de methode om de plint eerst te plaatsen is het nog wel zaak om de plint achteraf één keer af te lakken. Het is in dat geval dan ook voldoende om de plint als twee keer gegrond bij ons te bestellen. Je dient namelijk de plint toch nog één keer af te lakken.