4 redenen voor witte plinten

4 redenen voor witte plinten

mdf plinten

Plinten zijn verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet, en tegenwoordig komt de populariteit van witte plinten steeds meer naar voren in hedendaagse interieurs. In deze blog bespreken we enkele voordelen van van witte plinten. Waarom zouden we voor witte plinten moeten kiezen?



  1. Passend in elk interieur

Witte plinten stralen zowel kracht als tijdloze moderniteit uit. Ze voegen een stijlvolle touch toe en benadrukken de ruimte op een elegante wijze. In een modern interieur versterken ze de strakke lijnen, terwijl ze in een klassieke omgeving zorgen voor een chique uitstraling. Zelfs bij een industriële inrichting krijgt de gekozen stijl meer kracht met witte plinten.



2. Strakkere afwerking vloer - wand - plint

Witte plinten zorgen voor een naadloze afwerking tussen vloer, wand en plint. Anders dan bij plinten met een meer uitgesproken kleur bieden witte plinten een strakke en uniforme uitstraling. 



3. Minder gevoelig voor vuil en vlekken

Op wit zie je minder snel vuiligheid dan op donkere kleuren, wat het schoonmaakproces aanzienlijk vereenvoudigt.

 

  1. Beschikbaar in kosteneffectief MDF-materiaal

Witte plinten zijn beschikbaar in vriendelijk geprijsd MDF-materiaal. MDF is niet alleen betaalbaar, maar ook vochtbestendig en duurzaam.

Genoeg redenen dus om witte plinten te overwegen. Wanneer je kiest voor witte plinten kies je ook voor de toekomst. Wit is namelijk een neutrale kleur die ook over enkele jaren nog 'modern' is. Witte plinten zijn daarnaast niet zo 'aanwezig' als bijvoorbeeld zwarte plinten.

Eenmaal besloten om voor witte plinten te gaan, bieden wij een scala aan materialen zoals MDF, meranti en hardhout. Afhankelijk van het gekozen materiaal zijn diverse modellen beschikbaar. Ontdek de verschillende soorten MDF plinten voor een uitgebreide keuze in stijlen.