Leveren en monteren van plinten

All-in pakket: leveren en monteren van plinten!

mdf plinten

In deze blog leggen we uit wat voor type plinten er zijn

Plinten zijn onderdeel van de vloer en wand en worden gebruikt voor een nette afwerking. Plinten zijn te leveren in verschillende houtsoorten: MDF, Hardhout en Meranti. 


MDF Plinten

Dit type plint bestaat uit samengeperst hout. De MDF plint is een van de voordeligste plinten omdat de plint wordt gemaakt van afvalhout. Dat doet overigens niet afbreuk aan de kwaliteit. De plinten zijn van een hoge stootvastheid en tevens vochtwerend. MDF is goed bewerkbaar en daarom kunnen we in onze webshop vrijwel alle afmetingen en kleuren leveren. 

Hardhout

Hardhouten plinten zijn nog net even wat beter bestendig tegen vocht dan de MDF plinten en zijn een combinatie van verschillende verlijmde houtsoorten. De verlijming heeft het effect dat de plint extreem goed bestand is tegen kromtrekken. Zelfs wanneer lange lengtes op een werkende ondergrond worden geplaatst. Met name bij vloeren waar regelmatig vocht (dweilen bijvoorbeeld) tegen de plinten aan komt is dit een uitermate geschikte variant. 

Meranti 

Ook deze plint is net wat beter bestemd tegen vocht. Het hout is van 100% meranti. Na aanraking met vocht blijft de kwaliteit van deze plint overeind en houtstructuur blijft volledig behouden. 

We gaan in op de afwerking van plinten ..

Plinten worden aangebracht op de muur waar ze de muur van bescherming voorzien. Daarnaast zorgt een plint ook voor een nette afwerking van de overgang vloer en wand. Het is namelijk erg lastig om alleen met een gestucte muur een hele strakke afwerking met de vloer en wand te krijgen. Daarbij is het zaak dat de plinten met de juiste montagekit gemonteerd worden, dat de hoeken netjes in verstek worden gezaag en de bovenkant wordt afgekit met acrylaatkit.

En hoe onze ervaren monteurs de plinten bij jou komen monteren

Door het grote aantal vakmensen zijn wij in staat om de montage snel en efficiënt te laten plaatsvinden. Het monteren van de plinten kosten 9,99 per m1. De monteurs zijn gediplomeerd, waardoor je altijd kunt rekenen op een vakkundig resultaat. Alleen door de juiste kennis en expertise kan dit volgens de regels van de wet worden gedaan. Wij bieden de extra mogelijkheid om plinten te laten afkitten. Geeft dit aan bij bestellen van de plinten. Wij vragen hier 3 per m1 voor.