MDF plinten

MDF plinten

mdf plinten

Wat zijn MDF plinten?
MDF plinten zijn een populaire keuze als het gaat om afwerking van de wanden en vloeren. Ze zijn gemaakt van Medium Density Fibreboard (MDF), een kunstmatig houtproduct dat wordt gemaakt door fijn houtafval te mengen met bindmiddelen. Dit maakt de MDF plint steviger en duurzamer dan traditionele houten plinten.


Populairste type MDF plinten

Er zijn veel verschillende types MDF plinten beschikbaar, maar de drie meest populaire zijn de strakke plint, de deco plint en de luxe plint. De strakke plint is een moderne optie die past bij een strak interieur en vrijwel ieder type vloerafwerking. De deco plint is een decoratieve optie die vaak wordt gebruikt om een ruimte meer karakter te geven. En de luxe plint is een high-end optie die vaak wordt gebruikt in luxe huizen of in kantoren.

Kleuren MDF plinten
Een van de grootste voordelen van MDF plinten is de beschikbaarheid van kleuren. We kunnen MDF plinten leveren in 9 RAL kleuren. Dit zijn allemaal zwart, wit of grijstinten, waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan uw interieur. De RAL kleuren zijn: RAL9010 (zuiverwit), RAL9011 (grafietzwart), RAL9016 (verkeerswit), RAL7016 (antracietgrijs), RAL 9001 (crémewit), RAL 7021 (zwartgrijs), RAL9003 (signaal wit) en RAL 9005 (gitzwart). Dit betekent dat je zeker zult weten dat de plinten perfect passen bij de kleurschema van je ruimte. Daarnaast is de plint ook te leveren in 2x gegrond. Je dient dan zelf de plint nog af te lakken in de gewenste kleur.

Laten monteren van MDF plinten
Het laten monteren van MDF plinten is een eenvoudige manier om je interieur een professionele afwerking te geven. Het proces is snel en eenvoudig, en kan door een ervaren professional worden uitgevoerd. Het is belangrijk om een ervaren professional te kiezen, omdat in verstek zagen belangrijk is voor een mooi eindresultaat. Door MDF plinten te laten monteren, kun je er zeker van zijn dat ze perfect passen en een professionele afwerking geven aan je ruimte. Indien je de plint door ons wilt laten monteren kun je dat aangeven bij het plaatsen van de bestelling.