Dit kost het monteren van de plinten

Dit kost het monteren van de plinten

mdf plinten

Plinten monteren: wat zijn de kosten?

Het laten monteren van plinten is een klus waar veel mensen tegenop zien. Gelukkig zijn er tegenwoordig gespecialiseerde bedrijven zoals ons die deze service aanbieden. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten voor het laten monteren van plinten?


Prijs per m1

Als je overweegt om plinten te laten monteren, is het goed om te weten dat de prijs afhankelijk is van het aantal strekkende meters. Gemiddeld ligt de prijs op €9,99 per strekkende meter, exclusief de plint zelf. Bij montages onder de 20 strekkende meters wordt er een toeslag van €125 berekend, terwijl voor montages tussen de 20 en 40 strekkende meters een toeslag van €90 geldt. Bij montages boven de 40 strekkende meters is er geen toeslag van toepassing. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat bij monteren van de plint er zo’n 10% zaagverlies kan ontstaan, dus het is verstandig om 10% meer plinten te bestellen dan het daadwerkelijke aantal strekkende meters.

Wat is bij de montageservice inbegrepen?
Als je gebruik maakt van de montageservice, wil je natuurlijk weten wat er allemaal bij inbegrepen is. De montage is inclusief het vervoer van de plinten en het in verstek zagen van de buitenhoeken. Het afkitten van de wandzijde van de plint is meerwerk. We vragen daar 3 euro per m1 voor. Dit houdt in dat je vooraf moet bepalen of je het afkitten door de monteurs wilt laten doen of dat je dit zelf gaat doen. Het is aan te raden om de wandzijde af te kitten, er is namelijk geen muur recht waardoor er naden ontstaan.

Heeft het type plint invloed op de kosten voor het monteren?
Veel mensen vragen zich af of het type plint invloed heeft op de kosten voor het monteren. Het antwoord hierop is nee. Of je nu kiest voor een eenvoudige rechte plint of een luxe uitvoering, de prijs voor het laten monteren van de plinten blijft gelijk. Ook de maatvoering heeft geen invloed op de prijs.

Wil je graag weten wat de kosten zijn voor het laten monteren van plinten in jouw specifieke situatie? Vraag dan hier een offerte aan of bestel de plinten met montageservice direct in onze webshop. Wij helpen je graag verder!