4 redenen voor zwarte plinten

4 redenen voor zwarte plinten

mdf plinten

Plinten zijn te leveren in oneindig veel kleuren. In het hedendaagse interieur komen daar ook steeds vaker de zwarte plinten naar voren. In deze blog geven we een aantal goede redenen om eens zwarte plinten te overwegen.

Plinten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Toch wordt in de meeste gevallen nog steeds voor een witte plint gekozen. Bijvoorbeeld in RAL 9010 of RAL 9016. Waarom vinden wij dat je ook eens zwarte plinten moet overwegen?1. Passen in ieder interieur

Zwarte plinten zijn krachtig en klassiek en modern tegelijk. Ze hebben een stijlvolle uitstraling en accentueren de ruimte. In een modern interieur worden de strakke lijnen mooi versterkt. Heb je een meer klassiek interieur dan krijg je een nog chiquere uitstraling. Ook bij een industriële vormgeving krijgt de gekozen inrichting meer kracht door zwarte plinten.

2. Geven een strakkere afwerking vloer – wand – plint

Bij een lichte plint kan een schaduwrand ontstaan als de plint net niet 100% tegen de muur is bevestigd. Bij zwarte plinten heb je dat niet. Bovendien hoeft de plint meestal niet extra gekit te worden.

3. Zijn minder gevoelig voor vuil en vlekken

Op zwart zie je nou eenmaal minder vuiligheid, dan op lichte kleuren. En dat scheelt weer bij de schoonmaak.

4. Zijn beschikbaar in vriendelijk geprijsd MDF-materiaal

MDF is aanzienlijk goedkoper dan hout. Bovendien is het vochtwerend en kan het tegen een stootje.

Aanleiding genoeg dus om eens naar zwarte plinten te kijken. Denk er daarbij wel aan dat ze in hoge mate de mogelijke kleuren in de ruimte bepalen. Dus als je ervan houdt om regelmatig te wisselen van kleurstelling, dan moet je hier wel rekening mee houden. Daarnaast zal zwart “voor het oog” de ruimte kleiner maken.

Heb je eenmaal besloten om voor deze stijl te gaan, dan kunnen wij zwarte plinten leveren in verschillende materialen, zoals MDF, meranti en hardhout. En afhankelijk van het gekozen materiaal zijn diverse modellen beschikbaar. Kijk daarvoor eens bij de verschillende typen MDF plinten.